Väger din butiksvåg upp för intäkterna?

butiksvåg behövs i affären

En butiksvåg är helt enkelt en våg som används i butiker för att väga varor som man säljer i vikt. De finns i mängder av olika varianter och former, från enkla vågar till komplicerade varianter som har många olika användningsområden och tillägg. I mataffärer sitter exempelvis kassörernas butiksvåg inbyggd i så att varorna enkelt kan glida över. Du ser några exempel på vågar här.

Genom historien har flera olika typer av vågar funnits. En av de första som uppfanns var balansvågen. En jämför vikten av varan med en känd vikt inbyggd i vågen. Genom att ställa in vikten så att det uppstår balans mellan de två olika delarna av vågen så får man reda på vågen. Detta är naturligtvis en gammal typ av våg och ingenting som används i större utsträckning som butiksvåg i affärer. En annan typ av våg är fjädervågen som fungerar på ett litet annorlunda vis än balansvågen.

Men om du ska köpa en butiksvåg till din butik så är det knappast en balansvåg eller en fjädervåg som du ska satsa på. Det är ingen idé att köpa en våg som inte är digital, det kommer du inte att varken spara eller tjäna något på. En av de största förmånerna man har med att använda sig av en digital butiksvåg är att man kan ha ett tillägg som gör att du kan ställa in priset per kilo direkt när du väger varan. På detta sätt sparar du både tid och kraft samt tankeverksamhet när du väger en vara. Du behöver inte själva räkna ut vad slutsumman blir om varan väger si och så mycket. Dessutom undviker du att räkna fel och slipper stå och se dum ut för kunderna.

Hur mycket du ska spendera på en butiksvåg är naturligtvis helt upp till dig. Det beror på vad du ska använda den till i butiken. Vanligtvis krävs det inte speciellt mycket av en våg, så lägg inte för mycket än du tycker än nödvändigt på vågen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *