Skyltar är ingen enkel sak

Skylt på ett kontor

Är du på jakt efter snygga kontorsskyltar? Det kan vid första tanken låta som en väldigt simpel sak, men en skylt säger ganska mycket om dig och ditt företag. Det är det här som dina kunder ser och då är det viktigt att dels vara tydlig men också reflektera att man är ett seriöst företag. Precis som när du tar fram en produkt, en reklamkampanj eller utformar en hemsida så är det viktigt att det visuella följer en röd tråd. Du vill att dina kunder omedvetet ska associera färger, typsnitt och design till just dig och ditt företag utan att du behöver skriva ditt företagsnamn.

Kontorsskyltar är ett kommunikationsmedel som meddelar oss människor vad vi finner bakom en dörr eller vart vi ska gå för att komma fram till vår destination. Det kan vara namnskyltar som sätts utanför kontorsdörrar, det kan vara toalettskyltar, anvisningar etc. Skyltar som ofta är så självklara att vi omedvetet inte tänker på deras existens, men som fyller en viktig funktion.

Det finns idag seriösa företag som i princip enbart sysslar med att producera den här typen av skyltar. En sådan leverantör har ofta ett väldigt bra utbud så du lätt kan hitta rätt typ av skylt som passar in på ditt kontor. Dessutom brukar de vara väldigt kunniga och kan hjälpa dig med utformandet så att det blir precis så som du önskar. Köp inte skyltar av ett företag där du känner dig osäker på slutresultatet – Dålig kvalitet påverkar helhetsintrycket negativt och förmodligen kommer du behöva köpa nya skyltar ganska snart därefter. Vi rekommenderar t.ex. Recognus. Du kan läsa mer om dem här. 

Som vi tidigare nämnt så kan en skylt säga mer än just det som står på skylten. Med färg, form och typsnitt så kan fler intryck samlas upp av den som läser skylten. Detta kan vara väldigt viktigt ur försäljningssynpunkt och kan därför vara väl investerad tid och pengar när du tar fram nya kontorsskyltar till ditt företag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *