Tre olika sorters skjortor

skjortor

Det mest användbara klädesplagget som finns måste vara skjortor. De går i princip att klä sig i skjortor vart man än befinner sig, i vilket sammanhang man än befinner sig i och detta utan att känna sig överklädd eller underklädd. Naturligtvis finns det undantag, det är ingen som tar löprundor i skjortor eller simmar i badhus oavsett om det handlar om casual skjortor eller business skjortor. Men i normala kontexter är skjortor oerhört användbara. Anledningen till att det fungerar så bra att klä sig i skjortor är att det finns så många olika typer av dem. Det enda man behöver göra är att välja rätt typ av skjorta till rätt tillfälle.

Business skjortor

Skjortor av det här slaget är det som ofta kallas för finskjortor. De är nästan alltid enfärgade, antingen vita, ljusblåa eller i någon annan diskret färg och utan mönster. Business skjortor fungerar perfekt till kostymen och passar därmed till festligare tillfällen eller till din arbetsplats om den kräver kostym. Business skjortor ska stoppas in i byxorna och gör sig bra med slips. Du känner igen en businessskjorta på dess glansiga känsla.

Casual skjortor

Om du letar efter skjortor att använda i vardagen så är det under denna kategori du bör leta. Skjortor som är snygga, bekväma och har en härlig känsla över sig finns här. Casual skjortor fungerar också till kavaj, men de går att kombinera med jeans, chinos och shorts lika väl som kostymbyxor. En casual skjorta känner du igen enkelt, det är skjortor i alla möjliga färger och mönster, skjortor som är mjukare och gjorda av ett mer bekvämligt material.

Linneskjortor

På sommaren är det ibland lite för varmt för att klä sig i skjorta, i alla fall om vi snackar om somrar i andra länder i Sverige. Vill man dock fortfarande ta på sig en skjorta så är linneskjortor ett perfekt alternativ. De är svala och behöver inte vara strukna.

Här kan du kolla en video om hur ska man välja rätt skjorta:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *