Klä dig med rätt skidkläder i backen i vinter

Att köpa rätt skidkläder kan vara ett otyg. Ett svårt och i många fall dyrt otyg. I alla fall om man inte har koll på sina skidkläder. Vi ska därför gå igenom vad du som konsument ska tänka på, vad du ska titta på och andra tips som du i vanliga fall skulle gå miste om. Du bör ha i åtanke att det finns många olika varumärken att välja på, och vi kommer inte nämna specifika produkter. Vill du ha några tips om varumärken så kan det dock vara värt att kolla Maloja eller skidkläder från 8848 Altitude.

Färger

Att börja med att tänka på vilken färg du ska ha på dig kan låta larvigt och utseendefixerat. Men det finns viktiga aspekter i ditt färgval. Du bör undvika svart, vitt och brunt. Vitt blir lätt väldigt skitigt och svart blir väldigt varmt. Dessutom kan färgglada kläder rädda dig vid en nödsituation vid t.ex topptursåkning.

Hur du bör klä dig

Nedan listar vi några tips om hur du ska klä dig. Tänk på att flera tunna lager alltid är bättre än ett tjockt.

Underställ

Det här är en viktig del av dina skidkläder, på många sätt en av de viktigaste. Här bör du inte snåla. Med fördel kan du köpa ett underställ i merinoull och med en kroppsnära passform.

Mellanlager

Som mellanlager är ett bra tips att välja en fleece. Tänk på att en stor, gosig och pösig tröja kan kännas skön hemma i stugan men i backen under skidjackan kan den få motsatt effekt. Prova innan!Skidkläder från Maloja och 8848 Altitude

Skidjacka / skidbyxor

Det här är den enda delen av din utstyrsel som faktiskt kommer synas, så här gäller det att vara noggrann (om man nu är intresserad av att se bra ut i backen. ) Ofta saknar renodlade skinnjackor foder då dess huvudsyfte är att skydda emot vind medan de undre lagrerna agerar som värmande lager. Men det finns även skidjackor med foder, tyvärr andas de sämre och har egentligen inga fördelar förutom att de är varmare i vardagssituationer.

Det var en väldigt kort och intensiv guide, givetvis finns det flera steg, men de tar vi nästa gång. Hoppas det här hjälper någon att hitta rätt skidkläder inför den stundande vintern.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *