Longines – den yttersta toppen av kvalitetsklockor

Är du ute efter en klocka i absolut världsklass så är Longines klockor ett bra alternativ att se över. Klockorna är tillverkade i nästan 200 år och man kan väl ana att många lärdomar har getts dem. Det var i Schweiz allting började. Longines klockor började tillverkas 1832 i en liten stad vid namn Saint-Imier. Ovetandes om att framgången skulle bli så enorm började Auguste Agassiz plocka ihop sina longines klockor. Ganska snart sattes logotypen till märket, ett timglas med vingar, vilket är den äldsta logotypen för alla klockfabrikat runt om i världen.

Longines

Longines klockor har alltså funnits i mer än 180 år och har varit en del av historien sedan dess. Bland annat är Longines klockor mycket inblandade i tidtagning vid stora sportsammanhang. Vid flertalet olympiska spelen har Longines varit ansvarig för att rätt tid tas så att rätt person blir världsmästare för just sin sport. Första gången detta hände var under de olympiska vinterspelen 1952 i Norges huvudstad Oslo. Longines klockor har dock stark konkurrens från ett annat schweiziskt företag vid namn Omega.

Longines klockor har länge också varit involverade i luftfart, vilket dess logotyp kanske ger en hint av. Redan 1919 började Longines fokusera hårt på luftfart, bland annat genom att officiell leverantör till FAI. Flygaren Charles Lindbergh hade en specialtillverkad klocka från Longines när han som den första mannen någonsin flög över atlanten.

Utöver alla fantastiska, historiska bragder så är Longines klockor den yttersta toppen av kvalitetsklockor. Om du letar efter en klocka att vara stolt över och som du kan ha i många, många år så är någon av Longines klockor ett perfekt val för dig. Man får naturligtvis betala för vad man får, men det är förståeligt. Att äga och bära en av Longines klockor är en ära inte många får uppleva.

Klockan på bilden är en Longines Grande Classique och är lånad från mywatch.nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *